Sep 15, 2011

Uzbek Beet Salad


Malzeme listesi

4 adet orta boy kırmızı pancar
2 diş sarmısak
1 adet kesmeşeker
3 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullanılabilir)
1 adet büyük boy beyaz soğan
Yarım su bardağı konserve bezelye
1 su bardağı konserve kuru fasulye
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan ılık su Yapılışı
1- Beyaz soğan soyulup ortadan ikiye bölünür. İncecik yarımaylar halinde doğranıp, derin bir kaba aktarılır. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirilip, zeytinyağının 3 yemek kaşığı kadarı gezdirilir. Hafifçe yoğrulan soğan bir kenarda bekletilir.
2- Pancarlar soyulup bol suyla yıkandıktan sonra dörde bölünerek orta boy bir tencereye aktarılır.
3- Üzerine soyulmuş bütün sarmısaklar, sirke, kesmeşeker ve 6-7 su bardağı su ilave edilip, pancarlar yumuşayıncaya kadar en az 30 dakika pişirilir. Suyu süzülüp, soğuması için beklenir.
4- Diğer taraftan, soğuyan pancarlar tavla zarı formunda küp küp doğranıp derin bir kaba aktarılır. Tazesi bulunmazsa kırmızı pancar turşusu da kullanılabilir.
5- Konserve bezelye ve konserve fasulyenin suyu süzülüp pancarla karıştırılır.
6- Kalan zeytinyağı ve ılık su karıştırılıp, salatanın üzerine aktarılır. Soğanlar ilave edilip, malzemeler iyice harmanlanır. Bekletmeden servise sunulur. 

Aklınızda bulunsun: İstenirse bu salataya yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi eklenebilir ya da salatanın üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirilebilir.


Source on Link below.



This type of salad is really good. Try it one day.






1 comment:

william said...

mmmmmmmmmmm this looks delicious xx